Cada persona té un posat a la vida; una actitud i una manera de fer que ens caracteritza i ens fa ser únics a l'hora que semblants a d'altres...


ANIMACIÓ A LA LECTURA 

He treballat amb diverses editorials l´animació a la lectura a les escoles. A partir dels llibres que els nens llegeixen, juguem a ficar-nos dintre del conte, per viure les aventures dels seus personatges. Els llibres són una eina per deixar volar la imaginació ; amb les meves actuacions faig que els nens vegin els llibres com quelcom de viu i que hi poden participar.

- Curs per mestres, d’animació a la lectura a l´escola d´estiu Pompeu Fabra, mestres d'educació infantil de Manlleu, Santa Eugènia de Berga i Biblioteca de Badalona, entre d'altres .
- Explico contes : Biblioteques i diverses Escoles. Gravem els contes, a Ràdio Manlleu, que treballo amb els nens de totes les escoles de Manlleu.
- Participo a la Aventura de Llegir en les biblioteques: Jugant el conte. Habitualment faig sessions per encàrrec, fent jugar el conte que interessa a cada lloc.
- A la llibreria d´Enciclopedia Catalana actuo per la presentació de nous llibres.


JUGUEM EL CONTE 

Uns ratolins empipadors: 

Amb el llibre a la mà faig que els nens visquin les seves entremaliadures . Els nens escolten, canten i juguen amb mi, cada pàgina del conte. Amb la imaginació ens ficarem dins el conte per jugar a fer com fan els seus personatges. Uns bigotis i ja tenim els ratolins empipadors !!! El gat n´està ben tip, que els ratolins es burlin d’ell. Dilluns, dimarts, dimecres..., però abans que acabi la setmana hi posarà remei.

Germà Cel germana Àliga: 

És un conte que ens ensenya, com els indis respectaven la natura. Juguem a ficar-nos dins el conte per fer com fan els animals i els indis i participar del seu respecte a la natura. Maquillo els nens d’indis i ballem les seves danses.

La llegenda de Sant Jordi i altres històries de dracs... 


RONDALLES 

El Llop i la guineu: 

Instal·lo l'ambient típic de la rondalla , quan l’àvia explicava històries a la vora del foc. Jugo amb les veus dels personatges i la narració per fer un viatge amb els nens fins aquelles històries fantàstiques, que sempre ens ensenyen alguna cosa.


CONTES TRADICIONALS 

El flautista de Hammelin, El pont del diable, entre d´altres.


CONTE DE NADAL

Una cartera carregada de Nadal:

Una cartera arriba carregada de bons desigs i ens explica com és la seva feina pels volts de Nadal. De fet fa com els Reis Mags de l’Orient, perquè ella també porta l’alegria a totes les cases en aquestes dates i s’ha proposat que ningú es quedi sense. De la seva cartera en surt poesia, dites nadalenques i cançons que omplen de satisfacció a tothom, per Nadal.


CONTE SOBRE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Sobre rodes:

Convido als nens a fer un viatge sobre rodes: un viatge sense fum i amb tota seguretat! Després de veure totes les possibilitats, escollim la bicicleta com a mitjà de transport, perquè no contamina, és saludable, ecològica, econòmica etc... Per evitar problemes hem de respectar les normes de circulació. Coneixen els senyals més importants: el semàfor, el pas de vianants,.. les rodones obliguen, el triangle avisa del perill, el vermell prohibeix, el blau recomana, les quadrades són molt amables perquè informen.


CONTE SOBRE EL CIVISME

Un passeig per la ciutat: Una nena arriba d’un altre país i de mica en mica aprèn les noves costums, obre els ulls i descobreix coses noves. Es fàcil llegint, escoltant, parlant, observant... Comparteix amb els nous companys que reciclar es bo, per no patir el que ella tant coneix, el desert.


CONTE SOBRE LES MALALTIES MENTALS

Quin terrabastall! 

El món de la fantasia està trasbalsat, quin enrenou! La reina de les fades ha començat a fer coses estranyes, ella que era la més assenyada de tots, ara es comporta d'una forma estrambòtica. El metge ha receptat paciència i molta estimació de la part dels que l'envolten, perquè ara li caldrà molta ajuda. Us imagineu la bruixa cuidant amb afecte de la fada?


CONTE DEL CIRC 

El circ ja ha arribat, els artístes ja estan a punt, ... però el lleó no vol sortir a la pista, se'n vol tornar amb els seus amics de la selva. Sort que a la puça Pica i al gosset Pet no els importa ser uns artistes de circ i formar part de la troupe : sortiran a la pista amb la seva amiga Sara, la domadora de les petites besties, el pallaso, els trapezistes, els malabaristes, el Mag i el seu ajudant el conillet blanc.

Pin It