Cada persona té un posat a la vida; una actitud i una manera de fer que ens caracteritza i ens fa ser únics a l'hora que semblants a d'altres...

ANIMACIÓ A LA LECTURA PER NENS 
CONTES A LA RÀDIO

Descripció: És un taller que es pot destinar als alumnes de 3r de primària, per realitzar amb tots els nens de l´aula un treball d´animació a la lectura. El curs el pot escollir l´escola en funció de les seves necessitats curriculars.

L´ actriu, Pepa Lavilla, a partir d´un conte triat prèviament per la classe, realitza 6 sessions, en les quals predomina l´activitat lúdica, per cercar la desinhibició del nen. A traves dels jocs teatrals ens ficarem dins la història. La finalitat és jugar amb els contes, imaginar-nos cóm son els personatges dels contes. Treballarem la composició dels personatges i les situacions a partir de la veu i donarem via lliure a la imaginació.

Posarem veu a tot el que hem comprés e imaginat perquè la paraula donarà realitat a la història, junt amb els sons i la música. Treballarem la relaxació, la imaginació, la visualització, les emocions i la creació, per tenir les eines necessàries a l´hora d´explicar un conte.

El meu propòsit és desenvolupar la capacitat d´observació i la concentració del nen. Les possibilitats dels nens d´una classes són molt diverses i em proposo aprofitar el millor de cada nen per fer aquest treball de grup, en el qual tots els companys trobaran el seu moment per sentir-se igualment protagonistes.

Els alumnes no han de saber d´entrada que el taller culminarà amb l´enregistrament ja que això pot condicionar-los la participació. Enregistrarem un CD amb els contes gravats. L´enregistrament del conte és una activitat que pretén fer un treball de forma transversal amb continguts d´àrees diferents.  

Objectius:
• Millorar la comprensió lectora
• Potenciar l´expressió oral
• Desbloquejar el cos i la veu a partir del joc teatral
• Afavorir la desinhibició de l´alumne
• Desenvolupar la creativitat i la imaginació
• Aprendre a relaxar-se a través de potenciar la visualització
• Desenvolupar la concentració i la capacitat d´observació
• Fomentar la cohesió de grup a partir del respecte mutu
• Conèixer el món de la ràdio

La proposta per l´Escola : per cada línia de curs es farà 1 conte, es faran 6 sessions amb els nens de cada la classe; cada sessió és de una hora i mitja , més una sessió de enregistrament a la ràdio.

Pin It