Cada persona té un posat a la vida; una actitud i una manera de fer que ens caracteritza i ens fa ser únics a l'hora que semblants a d'altres...

Eines per fer gaudir dels contes

L’objectiu és donar les eines necessàries per ajudar-vos a fer arribar els contes als nens, des de una perspectiva més lúdica. Aquestes eines us ajudaran a captar la concentració del nen, així com donar via lliure a la seva imaginació.

El nostre propi cos, és junt amb la paraula el mitjà amb el qual ens expressem i ens comuniquem amb els altres. La imaginació té un paper molt important, en la mida en que, qui explica el conte és capaç d’imaginar-se ben bé el que diu, arribarà molt més fàcilment a la imaginació de qui l’escolta. Treballarem les diverses opcions: podeu jugar amb un conte a la mà, o be explicar històries que teniu en el vostre cap i voleu fer arribar al nen.

Procés de treball: 

Les sessions han de ser com a mínim d´hora i mitja.

Cada sessió consistirà en tres parts:

  • Un treball de cos, cal conèixer les diferents actituds dels personatges. 
  • Un treball de veu, per veure els tons, la vocalització, els sons... 
  • Treballem en concret el conte, el joc teatral, la imaginació, el ritme... 

Buscarem la deshinibició apropant-nos al joc del nen, per veure la part lúdica de l’activitat.

Treballarem la relaxació, la imaginació, la visualització, les emocions i la creació, per tenir eines suficients a l´hora d´apropar el conte al nen. Farem pràctiques amb contes que jo portaré i així podrem treballar les històries i els personatges en concret.

La finalitat és jugar amb els contes, imaginar-nos com són els personatges dels contes e identificar-nos amb les seves històries. Crec que l’ideal és de fer 5 sessions, però també es pot fer un intensiu d’una sessió única per fer un primer contacte amb el tema. Està adreçat a pares, mares, avis, educadors, entitats, biblioteques. --

Pepa Lavilla 654834976 
http://pepalavilla.blogspot.com

Pin It